четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Bar&Dinner Esterhasi - София

Идеалната локация и интериор могат да се намерят в Bar&Diner Естерхази (http://www.esterhasi.com/). Започвам като реклама, но това наистина е така. Мястото на заведението е просто идеално, в близост до Докторската градинка и с гледка към Паметника на Съветската Армия. Интериорът е супер - удобен и готин. Освен това от всички страни на заведението има нагряващи лампи, които могат да ползват пушачите, а и позволяват да се седи навън до късна есен.

Обслужването е добре, случва се да се позабавят, въпреки че през деня няма никой, но не е фатално. А и иначе са много мили, така че компенсират.

Сега към най-важната част - храната. Определено е вкусно, но съотношението цена-качество е леко изкривено. Например салата с халуми е 8.90 лв, а халумито е 3 много тънички парченца, които освен това са препечени, което е неизбежно когато халумите се реже толкова "деликатно".  Друг проблем, поне според мен, е, че готвачът там е твърдо на принципа, че по-добре да си добавиш сол, отколкото да е пресолено. А както знаем ястие с  добавена сол никога не е същото. Аз например хапнах ризото с пиле и шафран, което имаше спешна нужда от сол и/или соев сос. Свинските карета също бяха вкусни, но не точно като за цена от 15.90 лв. До колкото съм чувала десертите са трепач, но не съм стигала до тях лично и не мога да потвърдя.

Мястото е идеално за лека вечеря с питие и приятен разговор с приятели, особено ако фокусът на вечерта не е питателна адски вкусна вечеря :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар