вторник, 30 юли 2013 г.

Сладолед брюле с малини

Определено най-добрият сладолед, който съм правила до сега! Яхвайте кухнята, докато има пресни малини и го правете, обещавам ви, че няма да съжалявате. Аз се извинявам за липсата на снимки, но беше изяден преди даже да успея да заснема читав кадър :)

Време за приготвяне - 30 мин
Време за замразяване - 2-4 часа

Съставки:
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 ванилии
  • 4 жълтъка
  • 150 гр захар
  • 250 гр сладкарска сметана
  • 400 гр малини
  • 3 с.л. захар
Начин на приготвяне

Сложете млякото и ванилията в дълбок съд и ги оставете да заврят. Докато се загряват сложете жълтъците и захарта в купа и разбийте с миксер докато не се получи кремообразна смес. Изсипете бавно млякото при яйцата и разбивайте с миксера. Подгответе съдове за готвене на пара и сложете яйчено-млечната смес да се готви на пара като бъркате постоянно, за да не загори. Трябва да се готви 10-15 минути докато се сгъсти и заприлича на крем супа горе-долу. Имайте подготвен голям съд с ледена вода и щом се сгъсти "брюлето" веднага го преместете там. Оставете да изстине около 5 минути и можете да го вадите от студената вода. Посипете малините с 3 с.л. захар о оставете на страна. Добавете сметаната и разбийте с миксера докато се смеси добре сметаната с другите продукти. Добавете малините и разбийте за няколко секунди или дори по-добре разбъркайте с лъжица. Пъхайте в камерата и чакайте изнервено поне 2 часа да стане готов преди да го нападнете :)  

2 коментара: