вторник, 17 февруари 2015 г.

Печени морковени пръчици

Идеалният начин да излъжете себе си и децата си със здравословна алтернатива на пържените картофи. Да обогатите вкусовете си и да се представите като иноватор пред правилната тълпа гости. А пък и всичко това става лесно и бързо :) Само в важно да ви е зареден шкафа с достатъчно и достатъчно екзотични подправки.
 

 
Време за приготвяне - 10 мин
Време за готвене - 30 мин
 
Състав (за предястие за 4-ма):
  • 10 средно големи моркова
  • 1/2 ч.л. къри
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют или сладък червен пипер (според предпочитанията)
  • 1/2 ч.л. сух кориандър
  • Кората на 1 лимон
  • Черен пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
 
Включете фурната да се загрява на 200 градуса.
Нарежете морковите на пръчици като за чипс.
В отделна купа смесете зехтина и всички подправки в купичка. Постелете тавичка с хартия за печене. Сложете морковите и залейте с овкусителите. Печете 20-30 мин според предпочитанията колко загорели ги предпочитате.
Към тях идеално върви млечен сос с лимон, зехтин и кориандър или пък млечен сос от кисело мляко и sweet chilli.


Няма коментари:

Публикуване на коментар