четвъртък, 23 май 2013 г.

Баница с лапад

Това е една от онези рецепти, които не мисля да качвам и които не снимам, но всички толкова харесват, че споделянето й става неизбежно :) Разбира се можете да смените лапада със спанак, ако не го харесват или с друга зеления, която харесвате. 

Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 45 мин

Съставки:
  • 1/2 пакет кори
  • 1 връзка лапад
  • 1 стрък пресен лук
  • 2 с.л. олио
  • 3 яйца
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 400 гр сирене
  • 1 ч.л. сода
  • 100 гр разтопено масло
Начин на приготвяне

Започнете с лапада. Нарежете го на едро, а лука нарежете на дребно. Запържете ги в олиото за около 5 минути, докато не ви изглеждат напълно омекнали.

Междувременно разтопете маслото и забъркайте плънката. Смесете яйцата, млякото, сиренето, натрошено на едро и содата и ги разбъркайте добре. След като е готов лапада, го добавете и разбъркайте.

Подгответе малка квадратна тавичка (30х15 примерно) като я намазните леко и включете фурната да се загрява на 180 градуса.

Започнете навиването. Намазнете 1 кора с разтопено масло и сложете 3-4 с.л. от сместа в средата на кората. Завийте кората като пуричка, сместа да е в средата. Внимавайте много да не се накъса кората. Повторете докато не свърши сместа или тавичката. Но бъдете щедри със сместа, идеята е баницата да е сочна. След като запълните тавичката, залейте баницата с останалото масло и слагайте да се пече в загрялата фурна. Печете около 45 минути :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар