Разкошна рецепта... Разбира се ключът е в качеството на месото, но и маринатата играе страхотна роля! Препоръчвам я на всеки фен на крехки телешки пържоли.
Време за приготвяне - 10 мин
Време за мариноване - 24 часа
Време за готвене - 10 мин
Съставки:
- 100 гр тъмна бира
- 2 скилидки смлян чесън
- 1 ч.л. кафява захар
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. чили на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
Нарежете телешкото като за стекове. Смесете всички съставки освен телешкото в купичка. В друг съд залейте телешкото с маринатата като се опитате да го покрие добре. Затворете съда и приберете в хладилника за 24 часа.
На другия ден, просто загрейте наребрен тиган и печете по 2-3 минути от всяка страна на стека според зависи колко сурово го обичате и колко са ви големи стековете.
Бон апетит :)