понеделник, 25 февруари 2013 г.

Ракия бар Ракета - София

Не се подлъгвайте по името - Ракия Бар Ракета си е ресторант, а не бар  (http://www.programata.bg/?p=71&c=1&id=6979&l=1).

Намира се на малко трудно, но пък в крайна сметка локацията му е страхотна. От другата страна на парка Заимов... Тоест в китни улички гледащи към парка.

Атмосферата определено е готина - модернистична версия на стар СОЦ стил, даваща нотка на закачка и в същото време простор. Вечер, когато е пълно (или почти всяка вечер с други думи), като влезе човек в първия момент се чувства като в кошер, което определено придава много приятно усещане на оживеност на заведението. Всеки си жужи и си споделя интересите и болките и някак може човек лесно да се впусне в жуженето.

Иначе както името предполага заведението предлага над 100 вида българска ракия. Така че за любителите на ракия това определено е място, което предлага голям избор.

Да, но храната не е много вкусна. Даже не искам да кажа и по-силна дума. Хич не е вкусна... Менюто на пръв поглед изглежда много готино, съчетаващо стари СОЦ идеи като кюфте и кебапче с лютеница с Тосканска салата и телешко с манатарки. Истината е обаче, че въпросната Тосканска салата (6.90 лв) беше най-вкусното, което поръчахме. И то защото беше с белени розови домати, което няма как да бъде сбъркано. Но пък бяха прегорели хляба, които освен това беше най-обикновен бял хляб от пакет...  Аз си поръчах телешко кюфте със спанак (9.90 лв), което имаше дъх странен и не го доядох. Опитахме и телешкото с манатарки (12.90 лв), което беше абсолютно безвкусно. Споделих с приятел впечатленията си от храната и той каза, че там е най-добре да се хапват най-обикновените СОЦ ястия, там бил таланта на готвача. Не мога да потвърдя от първо лице за съжаление.

Обслужването беше много добро и лежерно и включваше даже безплатна дегустация на ракия от РОЗИ :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар